NurFantz Fan Clubz (NFC)

Ini adalah laman group bagi kumpulan nasyid Nurfantz.Ia adalah sebagai medan untuk mengenali kumpulan nasyid kelahiran SMU (A) Maahad Muhammadi Lelaki KB, Kelantan. Ia juga adalah sebagai tempat untuk mempromosi kumpulan nasyid ini agar lebih dikenali.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
misssha
Newbie
Newbie
avatar

Female
Number of posts : 13
Age : 31
Tempat Tinggal : Selangor
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Worker
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Sat Mar 01, 2008 8:57 pm

Assalamualaikum...

Meh kita share kenangan masa masa kat hostel atau rumah sewa Embarassed

Kenangan sha sendiri...

* masa kat hostel
- sha kiranya bukanlah seorang yg nakal Laughing Laughing
so, xbyk kenangan jahat2...kenangan yg paling sha xboleh lupa masa semua pergi prep. tiba-tiba black out. so, semua diminta berkumpul kt dataran asrama. lebih kurang 10 minit, sorg student menjerit. start dr sorang, ramai dah menangis. lepas tu sorang2 menjerit. rupanya histeria. Alhamdulillah sha x menangis mahupun berlaku apa2. cuma ms dlm gelap, sha dan kwn perasan ada org kt belakang kami. padahal xde siapa2 pun sbb kami yg plg hujung affraid Laughing
Lepas kejadian ni, dorm sha makin kerap buat solat jemaah. shukur Alhamdulillah sbb bdk2 dorm sha jenis yg solat.

* pglmn rumah sewa
- tiap kali nak exam, ms study week tu, semua over night Laughing Laughing
lepas tu, siang tu semua bgun lambat Laughing Laughing ..

Byk lagilah kngn...tapi nak dengar juga pglmn forumer kat sini bounce
Back to top Go down
View user profile
FaraH
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 121
Age : 24
Tempat Tinggal : SMAH PERAK
Pelajar/Bekerja/Penganggur : student
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Sat Mar 01, 2008 9:06 pm

misssha wrote:
Assalamualaikum...

Meh kita share kenangan masa masa kat hostel atau rumah sewa Embarassed

Kenangan sha sendiri...

* masa kat hostel
- sha kiranya bukanlah seorang yg nakal Laughing Laughing
so, xbyk kenangan jahat2...kenangan yg paling sha xboleh lupa masa semua pergi prep. tiba-tiba black out. so, semua diminta berkumpul kt dataran asrama. lebih kurang 10 minit, sorg student menjerit. start dr sorang, ramai dah menangis. lepas tu sorang2 menjerit. rupanya histeria. Alhamdulillah sha x menangis mahupun berlaku apa2. cuma ms dlm gelap, sha dan kwn perasan ada org kt belakang kami. padahal xde siapa2 pun sbb kami yg plg hujung affraid Laughing
Lepas kejadian ni, dorm sha makin kerap buat solat jemaah. shukur Alhamdulillah sbb bdk2 dorm sha jenis yg solat.

* pglmn rumah sewa
- tiap kali nak exam, ms study week tu, semua over night Laughing Laughing
lepas tu, siang tu semua bgun lambat Laughing Laughing ..

Byk lagilah kngn...tapi nak dengar juga pglmn forumer kat sini bounce

bgusla klu mcm tu rjn beribadah....

klu pengalaman farah lak mse kat hostel dlu ialah farah prnah knakn kwn farah smpi dia betl2 percaya n last2 farah kate kna tipu dia pnyela mrh...heheh....wktu mmg farah nkl sngat...yg paling2 x leh lpakn time kwn farah kna rasuk n ckap yg bkan2 smpi satu dorm kat dlm lari trs kuar n smpi katil pn leh tertolak...betapa takutnya kmi bile dia kate dia Nenek moyang...mmg takut...kwn farah selalu ckp yg bkan2...farah selalu jdi mngsa bila dia kna histria..pnh skli hmpr dia nk tolk farah smpe jth cz farah hlng dia dri wt bnda bkn2....ni lh penglman yg mmg x leh lupakn...
Back to top Go down
View user profile
FaraH
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 121
Age : 24
Tempat Tinggal : SMAH PERAK
Pelajar/Bekerja/Penganggur : student
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Sat Mar 01, 2008 9:07 pm

wat masa ni blm lgi duk umah sewa...mse akn dtng insyaAllah....
Back to top Go down
View user profile
abdullah_nafisi
Newbie
Newbie
avatar

Male
Number of posts : 16
Age : 32
Tempat Tinggal : Machang Qlate
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Pelajar
Registration date : 2008-03-03

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Mon Mar 03, 2008 2:07 pm

Erm klu ikutkan byk pengalaman sjk duk kolej/hostel nie..
Ade yg manis..ade yg pahit..
Mcm2 org kiter jumpe..
Ape2pn sume 2 jd kenangan yg terindah..rite??
Back to top Go down
View user profile
FaraH
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 121
Age : 24
Tempat Tinggal : SMAH PERAK
Pelajar/Bekerja/Penganggur : student
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Thu Mar 06, 2008 6:58 pm

abdullah_nafisi wrote:
Erm klu ikutkan byk pengalaman sjk duk kolej/hostel nie..
Ade yg manis..ade yg pahit..
Mcm2 org kiter jumpe..
Ape2pn sume 2 jd kenangan yg terindah..rite??

beul2...

_________________
Jika kamu menderita kesakitan,maka sesungguhnya mereka pun menderita kesakita sebagaimana kamu menderitanya,sedang kmu mengharap dari Allah apa yg tidak mereka harapkan. An-Nisaa:104
Back to top Go down
View user profile
Lieza
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 185
Age : 32
Tempat Tinggal : KLCC
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Invoice clerk
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Tue Mar 18, 2008 8:17 am

Kat hostel..
Arrow 1998, asrama lieza terbakar..memang api tu berpunca dari bilik lieza..time tu pulak, lieza baru je baik dari demam..lebih kurang tiga hari gak la..kebakaran tu terjadi pada pukul 1 pagi..memang takde apa yang dapat diselamatkan cuma diri sendiri je..memang api merebak dengan cepat sebab asrama lieza tingkat atas papan..macam rumah kampung la lebih kurang..sedihnye.. Crying or Very sad tiga orang yang meninggal dari kebakaran tu..Al-fatehah..semoga roh mereka dicucuri rahmat..

Kat rumah sewa..
Arrow Biasa je la..lagipun baru je duduk 3 bulan lebih..
Back to top Go down
View user profile
auGwidad
Newbie
Newbie
avatar

Female
Number of posts : 88
Age : 24
Tempat Tinggal : Bandaraya Bersejarah
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Pelajar
Registration date : 2008-03-13

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Sun Apr 20, 2008 5:34 pm

Lieza wrote:
Kat hostel..
Arrow 1998, asrama lieza terbakar..memang api tu berpunca dari bilik lieza..time tu pulak, lieza baru je baik dari demam..lebih kurang tiga hari gak la..kebakaran tu terjadi pada pukul 1 pagi..memang takde apa yang dapat diselamatkan cuma diri sendiri je..memang api merebak dengan cepat sebab asrama lieza tingkat atas papan..macam rumah kampung la lebih kurang..sedihnye.. Crying or Very sad tiga orang yang meninggal dari kebakaran tu..Al-fatehah..semoga roh mereka dicucuri rahmat..

Kat rumah sewa..
Arrow Biasa je la..lagipun baru je duduk 3 bulan lebih..

Terbakar??
MasyaALLAH..
Sayunye.. Sad Sad
Al-Fatihah buat yg pergi..
Kite doa2 spy kejadian cam tuh dijauhi..

Kk Lieza tak terjun dr atas ke??
Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
aIna_bAlQis
Newbie
Newbie
avatar

Female
Number of posts : 67
Age : 28
Tempat Tinggal : Malaysia
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Pelajar
Registration date : 2008-04-20

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Fri Apr 25, 2008 9:09 am

mybe dorm kak lieza tgkat bawah kot,auGwidad

pengalaman di hostel....

xde la trbakar cm ostel kak lieza..smpat diselamatkan oleh suami kpd warden.. alhamdulillah..
mlm 2 da bau samting.. tp wat bodo je.. ble dah nk tido 2 nmpak api kat suis utama.. terus pggil kwn2..takut jd pape yg truk, kjutkan la warden n yg laen kjutkan adik2 yg tgh tido..alhamdulillah la xde yg trkorban.. mlm 2 ktorg tdo la kat dewan makan.. best... Very Happy Very Happy

pengalaman di umah sewa...

coming soon... Laughing Surprised Smile
Back to top Go down
View user profile
Lieza
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 185
Age : 32
Tempat Tinggal : KLCC
Pelajar/Bekerja/Penganggur : Invoice clerk
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   Wed Apr 30, 2008 9:00 am

auGwidad wrote:
Lieza wrote:
Kat hostel..
Arrow 1998, asrama lieza terbakar..memang api tu berpunca dari bilik lieza..time tu pulak, lieza baru je baik dari demam..lebih kurang tiga hari gak la..kebakaran tu terjadi pada pukul 1 pagi..memang takde apa yang dapat diselamatkan cuma diri sendiri je..memang api merebak dengan cepat sebab asrama lieza tingkat atas papan..macam rumah kampung la lebih kurang..sedihnye.. Crying or Very sad tiga orang yang meninggal dari kebakaran tu..Al-fatehah..semoga roh mereka dicucuri rahmat..

Kat rumah sewa..
Arrow Biasa je la..lagipun baru je duduk 3 bulan lebih..

Terbakar??
MasyaALLAH..
Sayunye.. Sad Sad
Al-Fatihah buat yg pergi..
Kite doa2 spy kejadian cam tuh dijauhi..

Kk Lieza tak terjun dr atas ke??
Very Happy Very Happy

Dorm kak lieza kat bawah..betul cakap aina balqis..
Ada masuk berita..klu nak baca msk dlm friendster kak lieza..http://profiles.friendster.com/fielza
Article tu kat dlm blog..
Back to top Go down
View user profile
jiilussabiq
Newbie
Newbie
avatar

Female
Number of posts : 19
Age : 27
Tempat Tinggal : bumi wakafan
hobi : melayari internet & m'amati ciptaan Allah
Pelajar/Bekerja/Penganggur : pelajar
Registration date : 2008-05-15

PostSubject: kenangan di hostel..   Sat May 17, 2008 12:48 pm

nie yg sronak nie... Very Happy igat agi wak2 3/2/07 sy tido dlm koop sek.nasib baik ada teman 2org.hr 2 br pljar br blik dr kg.sy n 2org shbt sy borak2 dlm klas.wak2 prep.borak sampai r kol 12 mlm.tinggal ktorg je dlm klas 2.ktorg kluar je semua gelap. plajar putra pn xde. plek gak coz biasanye rmai lg wak2 2.pegi kat pntu aspuri...wa...kunci! pale panik dah nie.jerit la panggil org tp xde yg kuar.kbetul'n kunci koperasi(koop) ada ngan sy coz sy ahli koop.bukak pn2 n masuk duk dlam.tkut gak duk kat luar.byk kali sy kuar tgk mn tau ada org..tp xde gak.sedih ngat.. Crying or Very sad duk jela dlam koop.smbil 2 sy mkan apa yg ada.shbat sy 2org 2 glabah r coz xleh msuk agi.dierorg mrh sy coz msih bleh duk makan.hehe..sy mmg gitu.pdhal dlm hati nie...degup kncang..!lm 2 ktorg kuar plak dlm kol 1.15 pg.adala sorg insan yg kuar.ktorag panggil dier wat dono je.tdung kepala ngan tuala hitam.plek gak coz praturan xleh kuar pakai tuala.seram sjuk ktorg coz org 2 mcm xdgr pape.lm 2 ktorg msuk koop agi.sy ngantuk. kebetulan sy nmpak ada kotak sy on amik n hmpar kat tempat sy tido 2.shbat sy marah coz kotor n ala2 pengemis gi2.sy peduli apa...esok 2 t'bangun.tgk2 dierorg tido sblah sy.xnak pon tido gak.siap lewat hr 2.kecoh pasal ktorag tido dalam koop hr 2.sumer gelakkan ktorag..malu gak Embarassed .tp apa pon sronok gak. n hr 2 telinga sy skit coz ada binatang masuk tkinga.2la bahana tido atas kotak yg xberlapik...k..la.
Back to top Go down
View user profile http://www.khairaintisar.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA   

Back to top Go down
 
KENANGAN DI HOSTEL / RUMAH SEWA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NurFantz Fan Clubz (NFC) :: INTERAKSI PELAJAR :: Interaksi Siswa-
Jump to: